樂古Nakuz

標題: 勁舞團問題BUG大合集 [打印本頁]

作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 15:50
標題: 勁舞團問題BUG大合集

家族問題:
1.家族排名及出席經常不更新 , 就算更新 , 時間都不是24:00
2. \ , / , ﹏ 等等符號不能允許加入及拒絕加入 點擊看圖
3.激舞 , 初級 , 中級 , 高級大獎賽有家族的玩家完成第1場後全彈 點擊看圖 解決方法(非官方)
4.玩遊戲時 , CTRL 3及4 普通頻 與 家族頻 名稱顯示掉轉
5.家族勁舞通人數及成員更新不準確
6.家族曾經不公開後 , 再轉為公開 , 檢視家族資料仍然顯示不公開
7.家族出席率中的缺席名單 , 部份族員顯示為0lv  點擊看圖
8.家族排名中 , 部份家族名稱及排名不詳 點擊看圖
9.留言版內部份留言不能刪除 點擊看圖
10.家族功能內出現亂碼 點擊看圖
11.部份家族等候名單出現0LV玩家 , 不能允許加入及拒絕加入點擊看圖
12.家族挑戰模式完場後顯示勝出點數經常與實際點數不相同 點擊看圖
13.家族挑戰模式開場及結束時顯示人物 , 全部只會以黃人顯示 點擊看圖
14.家族功能TIPS為激舞大獎賽及高級大獎賽取得點數 , 但初級及中級也會加點數
15.家族改名卡使用時出現錯誤提示  點擊看圖
16.勁舞通家族列表中 , 可以在遊戲房間內按共同跳舞 點擊看圖
17.全體成員出席族點提示顯示有誤 點擊看圖

遊戲問題:
1.CRAZY舞步穿地問題 例:11LV 82794871273 點擊看圖 11LV 19672134429 點擊看圖
2.勁舞通會因轉頻出現問題 , 將不能使用密語及勁舞通功能 , 頭頂家族名稱也會消失
3.大賽時間與大賽頻區所顯示的時間不相同 點擊看圖
4.大賽時右上角提示顯示為亂碼 點擊看圖
5.進入遊戲時頭頂綠喇叭顯示為亂碼 點擊看圖
6.在大廳時 , CTRL+1-CTRL+5 則有2種功能重疊 , 第1種為聊天功能 , 第2種為快捷鍵移動
7.組隊大獎賽在第1場之後晉級者會全彈 , 另外小至4隊也能開始比賽 點擊看圖
8.在新手頻進行遊戲記錄儲存後 , FINISH鍵只有7個 點擊看圖 arp
9.不能儲存部份玩家的遊戲錄像 (例:空白名及符號名) 點擊看圖
10.領舞歌曲 簡鐘旭 - 暴風 LV4 (146BPM) , 約2分鐘只是站著
11.有面具的服裝轉面形時會只剩番個頭 例:奪命狂跳套裝 點擊看圖
12.如與情侶談密頻 , 再與其他人密頻有機會也變成紅字頻
13.初賽中賽高賽房間名顯示為亂碼 點擊看圖
14.邀請列經常出現0LV玩家 點擊看圖
15.激舞歌曲:金賢貞 堅強吧!賢貞 LV3 (140bpm) 出現2首 點擊看圖
16.歌詞道具部份歌曲顯示亂碼 圖1 圖2
17.部份詞語會顯示亂碼 , 例:一見鐘情
18.新寵物不會加經驗 點擊看圖
19.部份服裝比例有問題 點擊看圖1 圖2 圖3 圖4 圖5 圖6 圖7 圖8 圖9 圖10 圖11 圖12 圖13 圖14
20.部份好友通玩家按情侶信息顯示沒有登記 點擊看圖
21.勁舞團開啟時底下顯示2個圖標 點擊看圖
22.勁舞團視窗化左上角顯示為亂碼 點擊看圖
23.歌曲:樸志胤 - 成人禮 (99bpm) 出現2首 點擊看圖
24.歌曲:摯友 - 新香蕉俱樂部 (78bpm) 正確名稱為 新香蕉俱樂部 - 摯友 (78bpm) 點擊看圖
25.部份玩家離線後 , 但仍留在勁舞通上線列表 點擊看圖
26.歌曲:SS501 - DeJa vau (117bpm) 正確名稱為 SS501 - DeJa vu (117bpm)
27.歌曲:SuperStar - So Much (171bpm) 與 SuperSTA - So Much (171bpm) 歌曲相同
28.部份人物名稱在普通頻聊天會變成密語功能 , 例:<harry>
29.部份房間顯示人數出現問題 點擊看圖
30.部份玩家顯示錯誤訊息 , 不能申請入家族 點擊看圖
31.個人資料等級 與 實際等級 顯示有誤 點擊看圖
32.所有大賽不能對其他玩家進玩錄像儲存
33.領舞歌曲:Audition - 3255 Techno Party (142bpm) 正確名稱為 Audition - 3254 Techno Party (142bpm) 點擊看圖
34.遊戲頻道名稱隨機出現亂碼  點擊看圖
35.能夠把自己加進勁舞通列表內 點擊看圖
36.勁舞通列表重覆出現相同玩家 點擊看圖
37.故事模式 - 第54關成功條件錯誤 , 正確應為 [打出3次以上Finish , 打出4連續(x3)Prefect , 要求完成5次]
38.故事模式 - 第60關成功條件錯誤 , [完成2次以上] , 正確應為 [完成2次以上Finish]
39.故事模式 - 第80關成功條件錯誤 , [爆2次以上] , 正確應為 [完成2次以上Finish]

其他特別BUG
1.BUG表情
2.卡EVENT活動卡
3.卡隱藏等級卡
4.卡心 , 一天便能結婚
5.卡等 (風之雲)
6.卡勁舞通 , 勁舞通可以超過100人限制 (風之雲)
7.遊戲時進行卡步動作
8.可重覆購買明星初始卡
9.相同性別能夠結情
10.新BB4 BB8 能夠偷步按鍵
11.能夠把預備開始的房間內所有玩家彈出遊戲 (俗稱炸房)
12.進入別家族的基地能夠把看到家族頻的家族成員彈出遊戲 (只有教學)
13.入房BUG , 進房後角色會變成其他玩家 , 其後不能進入家族基地 (星月仔) 圖1 圖2
14.卡房位 , 可將房間卡成 1/225
15.BUG族點 , 可利用遊戲漏洞不停增加家族點數
16.能把自己轉變成情侶樣子(星月仔)  點擊看圖

括號內代表該玩家提供 , 請官方自行聯絡

與韓版有分別的功能
1.韓版可使用marco檔 F5F6F7F8作快捷鍵使用 , 港版有marco檔但不能使用
2.韓版在家族模式挑戰完成1場後 , 頭頂綠喇叭會顯示對戰結果 , 港版則沒有
3.韓版在遊戲儲存後可與聊天對話一起觀看 , 港版則沒有

商城問題
1.Messenger Plus 顯示1100M幣2個月 , 正確應為3個月
2.商城的KAKI服飾 髮型 顯示圖片與遊戲內的不相同
3.商城的閃爍之星 髮型 顯示圖片有眼鏡 , 遊戲內則沒有 點擊看圖

總數70多個BUG
希望官方會正視及逐一處理問題 , 也是給玩家知道此遊戲所存在的問題

所有資料整合:尼亞
協助提供BUG問題:混秋及白羊
BY 元氣家族

如有問題遺漏請回覆 , 此POST只限回報遊戲BUG問題
因為貼子字數問題 , 其他BUG順延至#2

作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 15:50
家族問題:
18.登入遊戲後先進入商城或家族 , 勁舞通家族列表有機會出現上線下線均為0的狀態 點擊看圖
19.部份玩家在家族功能內 , 不能進入任何家族基地 點擊看圖

遊戲問題:
40.遊戲女角色身型展現成男角身型 點擊看圖
41.遊戲儲存鍵呈現灰鍵 , 不能對玩家作出儲存 點擊看圖

其他特別BUG
17.玩家能夠利用外掛/漏洞使用官方專用的綠色公頻 點擊看圖
18.按下遊戲開始後 , 在LOADING畫面上按下影相鍵 , 便會出現以下情況 點擊看圖
19.LV0的玩家能夠建立房間進行遊戲 點擊看圖

望各玩家為以下問題提供圖片或資料

部份服裝比例有問題 (提供更多有問題的服裝)
歌詞道具部份歌曲顯示亂碼 (提供歌曲名稱及圖片)
CRAZY舞步穿地問題 (請提供舞步及圖片)
TEXTURE/hud/Result/icon_fam.ddsNot found (圖片)

作者: 極品頭【秋】    時間: 30-7-2008 15:54
我覺得應該仲有
不過我地未搵到咁解- -
作者: 醉孃    時間: 30-7-2008 15:56
得喇 尼亞 又要加你分喇 -~-`'

PS:??LV也可以BUG .
仲有大字問題呢?-0-

作者: °◆貴族×魔影    時間: 30-7-2008 15:58
哇..好讚同呀..十卜...但我相信仲有既0.0
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 15:59
原帖由 醉孃 於 30-7-2008 15:56 發表
得喇 尼亞 又要加你分喇 -~-`'

PS:??LV也可以BUG .
仲有大字問題呢?-0-

同卡EVENT 卡1樣?
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:00
原帖由 °◆貴族×魔影 於 30-7-2008 15:58 發表
哇..好讚同呀..十卜...但我相信仲有既0.0

WAKAKA

我相信官方未必夠我齊

PS.你加我樂點不如加我人緣 >__<
作者: 醉孃    時間: 30-7-2008 16:02
原帖由 [H]§星月§ 於 30-7-2008 15:59 發表

同卡EVENT 卡1樣?

沒錯 .. 是一 樣的

3.卡隱藏等等卡

等級卡-.-

作者: __ω.糖糖ˇ    時間: 30-7-2008 16:03
仲有可以炸頻E個好重要既問題!_!
     成日搞到ME彈GM-__-"
           玩野A_A
作者: °◆貴族×魔影    時間: 30-7-2008 16:05
原帖由 [H]§星月§ 於 30-7-2008 16:00 發表

WAKAKA

我相信官方未必夠我齊

PS.你加我樂點不如加我人緣 >__

會員先可以加人緣-.-版主冇得加既..版主只可以加樂點-.-

我已經幫你置頂左..同高亮左喇
作者: 小海v3v    時間: 30-7-2008 16:06
進入大賽有時候時家族會消失

{頭頂果個家族唔見左 咁就加唔到分 成日都係咁-口-}
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:10
原帖由 小海v3v 於 30-7-2008 16:06 發表
進入大賽有時候時家族會消失

{頭頂果個家族唔見左 咁就加唔到分 成日都係咁-口-}

呢個問題等於遊戲問題第2項
作者: 。紙巾。    時間: 30-7-2008 16:13
仲有新寵物咩都唔加呢個問題牙

作者: 小海v3v    時間: 30-7-2008 16:15
幫你影左相`^___________^

家族出席率中的缺席名單 , 部份族員顯示為0lv↓
作者: TszLui!    時間: 30-7-2008 16:18
邀請列經常出現0LV玩家

作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:18
原帖由 小海v3v 於 30-7-2008 16:15 發表
幫你影左相`^___________^

家族出席率中的缺席名單 , 部份族員顯示為0lv↓

謝謝謝@@@@@@
作者: °◆貴族×魔影    時間: 30-7-2008 16:22
尼亞0.0弓喜你呢..你e個post..可以加入精華..努力吧
作者: 小海v3v    時間: 30-7-2008 16:27
Lv.9 只有6個鍵↓ {亦試過Lv.11 只得6個鍵 不過無相}
{有時仲回lv tIm 逼人打2個f- -}

作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:35
原帖由 。紙巾。 於 30-7-2008 16:13 發表
仲有新寵物咩都唔加呢個問題牙

幫你加了 , 可以提供寵物名稱嗎
作者: 極品頭【秋】    時間: 30-7-2008 16:36
原帖由 小海v3v 於 30-7-2008 16:27 發表
Lv.9 只有6個鍵↓ {亦試過Lv.11 只得6個鍵 不過無相}

回LV大部份因LAG機所致
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:36
原帖由 小海v3v 於 30-7-2008 16:27 發表

呢個應該係lag 先會發生吧? 網絡問題未必算係bug
作者: 。紙巾。    時間: 30-7-2008 16:37
原帖由 [H]§星月§ 於 30-7-2008 16:35 發表

幫你加了 , 可以提供寵物名稱嗎

我果隻係薑餅先生...
但好似3隻新寵都係冇得加的...
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:42
原帖由 。紙巾。 於 30-7-2008 16:37 發表

我果隻係薑餅先生...
但好似3隻新寵都係冇得加的...

明白......
作者: 小雲    時間: 30-7-2008 16:53
嘿嘿..係時候我又講d
卡心<---bug啦= =呢個
卡等<==稍後提供相片
我解釋先
姐系本身你個人11lv  一卡 你可以變成高個你既lv 或低過你既lv
卡勁舞通
原本勁舞通100人
可以超過100呢個數
(稍後提供相片)

卡步、卡f 都系bug了
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 16:59
原帖由 風之雲 於 30-7-2008 16:53 發表
嘿嘿..係時候我又講d
卡心

已補上 @__@
作者: 。紙巾。    時間: 30-7-2008 17:03
21.部份好友通玩家按情侶信息顯示沒有登記

呢個問題呢...
當該名好友同你係唔同大區..
例如你係情頻..佢係自由1
就會有咁既問題出現..
按情侶証都會出現資料錯誤字樣
作者: 。紙巾。    時間: 30-7-2008 17:09
22.歌曲:李貞賢- Half , 李貞賢- 一見鐘情 歌曲相同

朴志胤 都有2隻成人禮

仲有個好舊既問題...
新香蕉俱樂部係組合名唔係歌名- -
好多歌詞亂碼
新bb房間冇左個制...圖後補

作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 17:13
原帖由 。紙巾。 於 30-7-2008 17:09 發表
22.歌曲:李貞賢- Half , 李貞賢- 一見鐘情 歌曲相同

朴志胤 都有2隻成人禮

仲有個好舊既問題...
好多歌詞亂碼

謝謝了 @.@
作者: 極品頭【秋】    時間: 30-7-2008 17:23
原帖由 。紙巾。 於 30-7-2008 17:09 發表

朴志胤 都有2隻成人禮

仲有個好舊既問題...
好多歌詞亂碼

你張相個問題系其他打星房都系咁
作者: 清草:)`    時間: 30-7-2008 18:46
我試過4次冇買某d衫 冇啦啦整件3俾我著=_=..
不過off 左之後會消失
算唔算係bug?!
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 19:26
原帖由 清草` 於 30-7-2008 18:46 發表
我試過4次冇買某d衫 冇啦啦整件3俾我著=_=..
不過off 左之後會消失
算唔算係bug?!

算 , 但係太小發生暫時唔會計住
作者: 24303090    時間: 30-7-2008 23:09
係event房間贏左第一彈game......
                   ↑
呢個問題同大賽有家族彈game一樣!!
作者: [H]§星月§    時間: 30-7-2008 23:13
原帖由 24303090 於 30-7-2008 23:09 發表
係event房間贏左第一彈game......
                   ↑
呢個問題同大賽有家族彈game一樣!!

我試過無彈 , 彈左之後有冇咩錯誤彈出?
作者: plkw2005    時間: 31-7-2008 00:30
領舞模式easy 出現方向鍵話上面的字不相同 (遲d影相)
商城的KAKI服飾 髮型(g幣道具) 顯示之圖片與遊戲內100%不符合
作者: 世界之星    時間: 31-7-2008 01:14
原帖由 plkw2005 於 31-7-2008 00:30 發表
商城的KAKI服飾 髮型(g幣道具) 顯示之圖片與遊戲內100%不符合

領舞easy 我都發現過
但係你要發現到佢並唔易= =
同埋佢只係影響好微 你玩10場 先可能會出現1粒會少左1個鍵睇
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 01:22
原帖由 plkw2005 於 31-7-2008 00:30 發表

謝了 , 領舞個個你比左相我再幫你貼
作者: 24303090    時間: 31-7-2008 01:29
原帖由 [H]§星月§ 於 30-7-2008 23:13 發表

我試過無彈 , 彈左之後有冇咩錯誤彈出?

我諗要整好個勁舞通先影到相!!
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 01:57
你地見到D BUG 有冇呆左1呆 , 估唔到有咁多呢?

初初我都諗住20-30個 , 但整整下整左60個出黎
作者: ☆Ryoma★    時間: 31-7-2008 07:03
標題: 回復 樓主 的帖子
我想問- -  點影相-,-   
呢60幾種  我出現個十幾種-  -就係影唔到相-__-''[[yoyo_145]]
作者: Presto    時間: 31-7-2008 07:26
本次更新的SuperStar - So Much (171bpm)
            與SuperSTA - So Much (171bpm)
為同一歌曲

本次更新的SS501 - DeJa Vau(117bpm)
正確名稱為SS501 - DeJa Vu<-此歌名為法文D&eacute;j&agrave; Vu

P.S. Bug個度 應該係仲有卡團名
     姐係個人原本係入左團
     但係一入過商城or換頻就會卡走左個團
     個名上面係唔會有團名

作者: ○Mandy○    時間: 31-7-2008 09:10
在新手頻進行遊戲記錄儲存後 , FINISH鍵只有7個 (請提供圖片及arp檔)

↑哈哈呢個我有囧`

BEC0Z有次SAVE人地既影像黎睇發現呢樣野,,搞到有D懷疑人地系外掛=  =++{當然冇100%肯定,,因為吾知系米BUG,,所以就自己跳次試下`呢個ARP檔就系甘黎=  =++}

希望0k拉-3-`

圖::`

2008.0727.0148.arp

8.72 KB, 下載次數: 133

作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 13:36
原帖由 Presto 於 31-7-2008 07:26 發表
本次更新的SuperStar - So Much (171bpm)
為同一歌曲

本次更新的SS501 - DeJa Vau(117bpm)
正確名稱為SS501 - DeJa Vu

卡團名等於hand 勁舞通
作者: [H]§星月§    時間: 31-7-2008 13:54

呢個我要搵人確認一下 , 因為可能版本有小小唔同
作者: 羊少    時間: 31-7-2008 20:56
標題: 回復 2# 的帖子
joey首赤地雪!!!
d歌詞變晒dadadalalala -,-
作者: 願=]    時間: 31-7-2008 21:51
w[]w....你一定整左好耐-00-
作者: 笨禧有沒有空    時間: 1-8-2008 11:25
希望GameOne 快 d改善呀~~^^
作者: TszLui!    時間: 1-8-2008 16:46
部份服裝比例有問題

實在太多,問題唔大既都冇乜點影-.-

作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 16:55
原帖由 TszLui! 於 1-8-2008 16:46 發表
部份服裝比例有問題

實在太多,問題唔大既都冇乜點影-.-

...

其實係咪條褲既問題
作者: TszLui!    時間: 1-8-2008 17:07
原帖由 [H]§星月§ 於 1-8-2008 16:55 發表

其實係咪條褲既問題

應該唔係,試過其他都係咁@@
作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 17:09
原帖由 TszLui! 於 1-8-2008 17:07 發表

應該唔係,試過其他都係咁@@

ok  , 補左上第1樓了 -,- 好鬼多
作者: 24303090    時間: 1-8-2008 17:37
問題已解決......關!!

作者: TszLui!    時間: 1-8-2008 17:43
原帖由 [H]§星月§ 於 1-8-2008 17:09 發表

ok  , 補左上第1樓了 -,- 好鬼多

唔算多啦,好永其睇左次已經咁-.-

仲有,商城個閃爍之星 髮型圖片係有眼鏡,

但遊戲睇就冇眼鏡

作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 17:45
原帖由 24303090 於 1-8-2008 17:37 發表
我一開就彈game! [[yoyo_148]]

圖(如下)

這個不是遊戲bug

重裝應該解決得到
作者: [H]§星月§    時間: 1-8-2008 17:49
原帖由 TszLui! 於 1-8-2008 17:43 發表

唔算多啦,好永其睇左次已經咁-.-

仲有,商城個閃爍之星 髮型圖片係有眼鏡,

但遊戲睇就冇眼鏡

已補上

(好似玩緊找錯處咁)
作者: ×S!u龍=]    時間: 1-8-2008 20:18

家族名單出現不明文字

家族挑戰出現明文字

修改家族員的等級出現問題
作者: [H]§星月§    時間: 2-8-2008 00:16
標題: 回復 55# 的帖子
呢個係家族亂碼問題

我已經打左
作者: 24303090    時間: 2-8-2008 02:06
呢首歌第2拍唔跳,唔知係唔係bug!

圖(如下)

作者: harry241993    時間: 2-8-2008 02:15
做咩拎左我個名做例呀- -''
如果d玩家個名一開始有<就會係咁..
作者: 檸七=]    時間: 2-8-2008 02:27
有一問題
關於家族改名的
會彈出[內含無法支援的文字]
無法支援的文字;例如?
還是是bug?
麻煩各位解答

作者: [H]§星月§    時間: 2-8-2008 02:46
原帖由 harry241993 於 2-8-2008 02:15 發表
做咩拎左我個名做例呀- -''
如果d玩家個名一開始有

不可以做例? , 我可以DEL
作者: [H]§星月§    時間: 2-8-2008 02:47
原帖由 檸七=] 於 2-8-2008 02:27 發表
有一問題
關於家族改名的
會彈出[內含無法支援的文字]
無法支援的文字;例如?
還是是bug?
麻煩各位解答

1按個道具 , 未打字就彈定係打左某D字先會咁?
作者: 檸七=]    時間: 2-8-2008 06:20
打完字
按[搜索]
之後咁
作者: [H]§星月§    時間: 2-8-2008 08:16
原帖由 檸七=] 於 2-8-2008 06:20 發表
打完字
按[搜索]
之後咁

咁你打左咩字
作者: harry241993    時間: 2-8-2008 08:23
原帖由 [H]§星月§ 於 2-8-2008 02:46 AM 發表

不可以做例? , 我可以DEL

吾係既..
作者: harry241993    時間: 2-8-2008 08:26
咁樣係吾係入吾到家族??

作者: 檸七=]    時間: 2-8-2008 08:41
我今朝問左佢
係打左
*+帶帥飲品;D
之後禁搜索同確認都會彈出[內含無法支援的特殊文字]
另外我岩岩上佢ac試左
如果淨打中文字
冇符號
會↓

作者: [H]§星月§    時間: 2-8-2008 19:29
標題: 回復 66# 的帖子
已加上在家族問題第17項

作者: 檸七=]    時間: 2-8-2008 19:53
標題: 回復 67# 的帖子
明白
唔該晒尼亞:]
作者: 索珈=]]    時間: 3-8-2008 03:51
31.部份人物名稱在普通頻聊天會變成密語功能 , 例:<harry>

咁係因為佢買左[[暱稱彩虹筆]] (好似係e舊野.但肯定e個唔係bug)
作者: 。紙巾。    時間: 3-8-2008 14:54
原帖由 索珈=]] 於 3-8-2008 03:51 發表
31.部份人物名稱在普通頻聊天會變成密語功能 , 例:

咁係因為佢買左[[暱稱彩虹筆]] (好似係e舊野.但肯定e個唔係bug)

100%肯定係bug- -v

當人名第一個字為"<"就會變左密頻...講咩都密頻...買左彩虹筆都冇用的
因為勁舞入面..你密人既話...係會變左<人名
由於系統有錯誤...所以第一個字係<既人一講野就變左密頻
作者: 索珈=]]    時間: 4-8-2008 00:00
原帖由 。紙巾。 於 3-8-2008 14:54 發表

100%肯定係bug- -v

當人名第一個字為"

哦-,-
↖柒了v__v''
多謝指教@v@

咁多口問句......買左個彩虹筆會點?!

作者: ×S!u龍=]    時間: 4-8-2008 14:56
今日諗住入商城換3...
變左咁樣-3-

作者: [H]§星月§    時間: 4-8-2008 15:48
原帖由 ×S!u龍=] 於 4-8-2008 14:56 發表
今日諗住入商城換3...
變左咁樣-3-

請重裝

[[m529]]
作者: ≧小雨≦    時間: 4-8-2008 23:58
其他特別BUG
1.BUG表情
2.卡EVENT活動卡
3.卡隱藏等級卡
4.卡心 , 一天便能結婚 (未有)
5.卡等 (風之雲)
6.卡勁舞通 , 勁舞通可以超過100人限制 (風之雲)
7.遊戲時進行卡步動作
8.可重覆購買明星初始卡
9.相同性別能夠結情
10.新BB4 BB8 能夠偷步按鍵
11.能夠把預備開始的房間內所有玩家彈出遊戲 (俗稱炸房)
12.進入別家族的基地能夠把看到家族頻的家族成員彈出遊戲 (只有教學)
ED5好正牙/[]\ 1、2、4、6、7、8、9、10  最愛!!!
作者: 。新月。    時間: 5-8-2008 18:34
bu 都有時會穿地= = 長情唔知
作者: 詩詩詩    時間: 6-8-2008 03:32
標題: 回復 74# 的帖子
@[]@!! 雨!! 你仲意同同性人結情 ._.??

估唔到你有咁既..辟好..xddd`
作者: 詩詩詩    時間: 6-8-2008 03:32
勁舞..真係好多bug囉 -___- "||  help`
作者: 詩詩詩    時間: 6-8-2008 03:58
影唔到相... 咁算唔算 @.@"??

作者: [H]§星月§    時間: 6-8-2008 09:48
原帖由 詩詩詩 於 6-8-2008 03:58 發表
影唔到相... 點算唔算 @.@"??

不算

[[m529]]
作者: [H]§星月§    時間: 6-8-2008 09:49
原帖由 。新月。 於 5-8-2008 18:34 發表
bu 都有時會穿地= = 長情唔知

bup 步 = 平時舞步
作者: ______`●笨俊〃    時間: 6-8-2008 19:36
HIHI
有個問題對我係好煩惱-.-
呢個問題由勁舞3.3已經係我到出現

我個勁舞FILE 有D野唔齊
所以見到某D我沒資料既杉時 會彈GAME
我試過重裝3.3 重裝3.5 重裝4.0,,,
結果都係一樣~
有1日我同我FD係到試下解決佢
比較下我同佢勁舞FILE既數量同大小
結果係一模一樣;
我FD話呢個可能係相容性問題
唔知你有冇方法介紹?
作者: [H]§星月§    時間: 6-8-2008 20:40
原帖由 ______`●笨俊〃 於 6-8-2008 19:36 發表
HIHI
有個問題對我係好煩惱-.-
呢個問題由勁舞3.3已經係我到出現

我個勁舞FILE 有D野唔齊
所以見到某D我沒資料既杉時 會彈GAME
我試過重裝3.3 重裝3.5 重裝4.0,,,
結果都係一樣~
有1日我同我FD係到試下解決 ...

首先 , 我想知1樣野 , 你重裝既步驟有冇錯?

完整刪除整隻勁舞團 ? 再重新下載勁舞團安裝 ?

留意紅字 , 基本上如果咁做90% 解決問題

如果都係唔得 , 應該係display / 你本身部腦同勁舞有野撞左

呢樣係最後1步

就係重裝作業系統 , 可以試左xp sp2/sp3 , 跟住再試vista

我諗你有排搞 , 再唔得先返黎搵我

不過個人認為第1步應該解決到 , 睇怕係你步驟出錯似多D
作者: 詩詩詩    時間: 7-8-2008 03:16
今日我襯衫個時..佢話性別唔岩 -_- 但係我明明睇緊女仔衫..
唔知係咪得我一個係咁呢 -_-"

作者: 可樂仔=]    時間: 7-8-2008 14:01

-.-呢間房...
1/0-.-?
作者: ______`●笨俊〃    時間: 7-8-2008 18:24
原帖由 [H]§星月§ 於 6-8-2008 20:40 發表

首先 , 我想知1樣野 , 你重裝既步驟有冇錯?

完整刪除整隻勁舞團 ? 再重新下載勁舞團安裝 ?

留意紅字 , 基本上如果咁做90% 解決問題

如果都係唔得 , 應該係display / 你本身部腦同勁舞有野撞左

呢樣係最 ...

我係用新增/移除個到DEL勁舞
再用人手將成個勁舞FILE DEL
之後我用4.0主程式安裝
結果都係一樣.
作者: ﹡Din×Wa`    時間: 7-8-2008 22:38
呢個算吾算BUG-.- ?
我用吾到張VIP差吾多一年
同膠糕講佢話換吾到第2張比我-_-

作者: [H]§星月§    時間: 8-8-2008 01:00
原帖由 ﹡Din×Wa` 於 7-8-2008 22:38 發表
呢個算吾算BUG-.- ?
我用吾到張VIP差吾多一年
同膠糕講佢話換吾到第2張比我-_-

呢個BUG打左出黎都未必有用~ ~"

因為其他人我諗都正常 , 不明原因就由佢~ ~"
作者: [H]§星月§    時間: 8-8-2008 01:01
原帖由 詩詩詩 於 7-8-2008 03:16 發表
今日我襯衫個時..佢話性別唔岩 -_- 但係我明明睇緊女仔衫..
唔知係咪得我一個係咁呢 -_-"

詳細情況- -?

會唔會次次發生
作者: [H]§星月§    時間: 8-8-2008 01:01
原帖由 可樂仔=] 於 7-8-2008 14:01 發表

-.-呢間房...
1/0-.-?

已加上

[[m529]]

作者: tszho20    時間: 8-8-2008 12:41
[[onion_60]] 你係尼亞!?
作者: [H]§星月§    時間: 8-8-2008 19:43
標題: 回復 90# 的帖子
你估下

[[m529]]
作者: harry241993    時間: 10-8-2008 00:50
點解入吾到家族既係吾係bug問題?↓↓

作者: [H]§星月§    時間: 10-8-2008 03:07
原帖由 harry241993 於 10-8-2008 00:50 發表
點解入吾到家族既係吾係bug問題?↓↓

我有1個ac都係咁

我聽日會再試下

可能都係bug
作者: °◆貴族×S!u曦    時間: 10-8-2008 09:06
°◆貴族×戀儿﹡
佢個勁舞通-_-
有個我邀請得玩家
甘左落去即彈. -.- 冇相提供-_-
因為禁落去已經彈左-_-
作者: harry241993    時間: 10-8-2008 10:58
標題: 回復 93# 的帖子
THX[[bao_36]]
作者: [H]§星月§    時間: 10-8-2008 11:47
原帖由 °◆貴族×S!u曦 於 10-8-2008 09:06 發表
°◆貴族×戀儿﹡
佢個勁舞通-_-
有個我邀請得玩家
甘左落去即彈. -.- 冇相提供-_-
因為禁落去已經彈左-_-

大字問題
作者: [H]§星月§    時間: 10-8-2008 19:36
harry 我試過了 , 重登左幾次就正常番
作者: harry241993    時間: 10-8-2008 20:29
吾得喎又係[[bao_29]]
會吾會係我果名問題又有<>尼d符號?
作者: [H]§星月§    時間: 11-8-2008 00:09
原帖由 harry241993 於 10-8-2008 20:29 發表
吾得喎又係[]
會吾會係我果名問題又有尼d符號?

當然極有可能啦

不過你試下搵其他FD 試下有冇問題先 , 再唔得我先加上去
作者: 晴同晶    時間: 11-8-2008 15:04
我果個登入問題穩唔到牙!!
係咁:

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://rc.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2