樓主: vincentlui19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

幻之射神入/玩得好順既人

關閉 [複製鏈接]
如果AMD PHENOM II X4 940 HDZ940XCGI CPU BOX比 Intel Quad 9650邊個好?
edwin10010 發表於 27-2-2009 16:44

AMD940 因為intel既C2Q系列其實唔係真正既四核 而係2X2 可以話係兩粒雙核
真正既四核係I系 所以要買就買940
回復 支持 反對

咁買邊隻底板好?
回復 支持 反對

edwin magic-pro MP-AKGX-M $699唔洗更新bios就用到am3(有d廢呢句)可用雙display,內置128mb ddr3同gp功能,你決心唔用返am2插既u咁就ultra版 mp-akgx-m ultra $860 或mp-akgx extreme GTS $899支援140w cpu同強化超頻功能 兩張都係可插雙display但ultra版同無ultra版都係支援125w既cpu
回復 支持 反對

有錢真係好= =好似我咁無錢,玩game有限,但只要順同少少lag都夠,起碼好過玩唔到先,依家n同ati出卡好亂,講真,我個時買左張4650有d後悔,因為比ati呃左我,買張3850/70仲好過用4650/70加上價格相差幾百蚊,不過display勁無用,我都仲用緊ddr1 ram同p4死人單核廢柴u,如果無整燒左粒amd 3200+我諗仲開心過依家
回復 支持 反對

有錢真係好= =好似我咁無錢,玩game有限,但只要順同少少lag都夠,起碼好過玩唔到先,依家n同ati出卡好亂,講真,我個時買左張4650有d後悔,因為比ati呃左我,買張3850/70仲好過用4650/70加上價格相差幾百蚊,不過display勁無 ...
hk1537 發表於 2-3-2009 23:53

我都係用單核wo (p4 3.00ghz)

不過自從我換左張display card (geforce 9500gt 1gb) 同加多條ram (合共2 gb, 都係ddr 1)

而家簡直works perfect (完全無lag ge 情況, 有都係因為ser or  網路問題)

雖則單核係舊同開始out, 不過我估應該夠玩多1, 2 年
回復 支持 反對

我好想用返AMD,intel好廢d野,玩game唔夠以前用AMD個粒單核勁,我都唔想再買新ram洛部腦到,買左都唔知用唔用到多兩年
回復 支持 反對

我都係用單核wo (p4 3.00ghz)

不過自從我換左張display card (geforce 9500gt 1gb) 同加多條ram (合共2 gb, 都係ddr 1)

而家簡直works perfect (完全無lag ge 情況, 有都係因為ser or  網路問題)

雖則單核係舊 ...
塵酷難 發表於 2-3-2009 16:09

咁樣好似哂錢左d啵-_-
回復 支持 反對

咁樣好似哂錢左d啵-_-
小豪仔Jacky 發表於 3-3-2009 20:58

好哂錢? 唔明...

即使我將來換機, 張display card 都可以用番

係條ram 唔到已而
回復 支持 反對

咁睇黎我同你既底板都有兩樣野同一樣波,又係PCI-E同775,佢所講既哂錢係你有ddr1 2gb 我都有少少覺哂錢
但有錢既話都唔多覺哂既,佢都會用多一兩年,但我玩d game唔可以頂咁耐,NFS13又會增加cpu既需求,我粒cpu可能係最低都唔定
回復 支持 反對

如果我唔加多1 gb ram ge 話, 每當我第一次入game 果陣會load 好耐

而家起碼減慢左一半時間
回復 支持 反對