打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] "地下城与勇士"討論區

關閉 [複製鏈接]

回復 86# 的帖子

哦..我玩既時候開歌又開MSN

原帖由 猿渡海斗 於 3-7-2008 16:01 發表
活動1好似比較容易拎章喎~~

夠是但3件套裝就ok~~

另外想問下槍手轉邊個職業好?
個人比較偏向跑動+普攻(高攻速武器)

佢嗰D裝好似好麻煩,係要2個特別裝(本身一組4個先有特別效果,佢2個就有)
佢係一定要2個或者3個特別裝+特別效果發動先會比你
所以唔係咁易

如果想動同普攻既就漫遊,因為佢多數都係要走泥走去

原帖由 jimaukalai 於 3-7-2008 16:04 發表
HKBN系吾錯
[[tk_02]] (驚
好似個個都追過我
我先20LV
[[tk_06]] (立刻開DHF

哈哈,努力!

原帖由 benben20051234 於 3-7-2008 16:23 發表
我想問你個頭盔點拎架?

我個頭係點裝泥, 係搖罐搖出泥,搖聖職者武器罐..好似

原帖由 不滅者Tx 於 3-7-2008 17:38 發表
你地集中玩咩ser架
仲有我仲諗緊鬼劍士二轉轉咩職好...
鬼泣???阿修羅???狂劍??
呢三個都好有興趣

我諗最多都係華北二區? 其餘既係廣東一二,新既廣東三 之類

劍幫唔到你,因為本人冇咩玩過劍
槍同聖職都可以比意見..

回復 支持 反對

评比规则:截图必须是已穿戴在身上的,且为成套的,既有属性加成!

穿齐两件绿装的玩家将获得新手包CDKEY一枚

穿齐三件以上(含三件)的玩家将获得勋章CDKEY一枚

截图实例:①加成属性必须是已显示的
                                  ②游戏ID必须清晰可见,凡看不清或不完整者视为无效截图

有2件/3件綠裝(有加成)咋喎,佢又冇裝備lv限制.....
回復 支持 反對

廣東 2區
lv25
街霸
id lockboy
不過比掉線既bug整到我, 直都lv25...............[[bao_29]]
回復 支持 反對

見尼隻game比tx代理到體無完膚
希望尼幾樣補丁可幫下大家

第一個:
轉自 colg
http://www.colg.cn/viewthread.php?tid=62994&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Ddigest

反和諧補丁

效果就係將npc同格鬥士 d衫變返原版咁
而且 紅眼 噴血技能變返紅色(大家都睇唔慣d黃色架啦)

使用教程:
1.將pathsetting.txt文件打開,將里面的4组路徑改為你自己DNF的安裝路徑。
*不可有中文,不可裝後面的 ImagePacks2 去掉!
*路徑不要太復雜,最好放在根目錄下使用,如 E:\DNF(基本上是一定....因為我試過不放根目錄好像是不行)
2.運行 反和谐.exe ,稍等一會兒,待出現 success!字樣時即可關閉。
3.進遊戲看看效果…已經OK啦!

係pathsetting.txt
到最好咁
IMG_SRC_PATH
C:\DNF\ImagePacks2
IMG_BACKUP_PATH
C:\DNF\ImagePacks2\backup
SND_SRC_PATH
C:\DNF\ImagePacks2
SND_BACKUP_PATH
C:\DNF\ImagePacks2\backup

補丁.rar

80.09 KB, 下載次數: 36

pathsetting.txt

783 Bytes, 下載次數: 35

唔識打pathsetting就下載

回復 支持 反對

第二個
用速成打中文

大家一直都隻game打唔到中文
特別係用速成黎打

依家用尼個方法可以用速成黎打中文
而且我都試左係work
不過尼個方法需要先重裝遊戲一次
(仲有一個就係我開機之後第一次玩game用到....如果熄game再開就用唔到...要再開機先得...可能係我部機有事only)

打中文需要既軟件就係NTLEA_086_BETA
下載:http://mesak.wablog.info/blog/read.php?325
使用方法:
先下載NTLEA_086_BETA
之後開NTLEA.exe
在默認區碼選 簡體中文
在下面 添加到系統右鍵選單  打勾

之後確定

現在先刪除遊戲
在安裝程式右點
選通過NTLEA加載運行
之後安裝遊戲........同時設遊戲路徑在x:/dnf(即是根目錄)
完成後
在開始遊戲時再一次右點
選通過NTLEA加載運行
進行更新
最後進遊戲就能打中文

之後每次進行遊戲只需要選通過NTLEA加載運行就可以
不用再重裝遊戲(即是重裝遊戲只是第一次需要)

第三個

用手制玩
係game到set制到有bug
所以用唔到手制

依家用尼個程式就可以用手制
joytokey

使用方法:用applocal開啟
之後使用下面設置向導set key
ps:係用鍵盤set 睇清楚d
按鈕一:三角
按鈕二:圓形
按鈕三:x
按鈕四:正方
按鈕五 :  L 1
按鈕六: R1
按鈕七:  L 2
按鈕八: R2
http://www.badongo.com/file/10199187

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

由於上位唔夠位打
想補充
手制想set連發只要係d按鈕果排選項
點二下你想set連發既按鈕上面
就會出現一個表
在下面就有連發既bar比你拉

第四個
轉自131
http://bbs.131.com/thread-110821-1-2.html
dnf窗口化工具

用法好簡單
先開遊戲
再用applocal開左佢就識用

只限於國服

MK_DnfWindowTool.rar

49.51 KB, 下載次數: 26

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

最後一個
好累啦整左咁多個

第五個

這個本人不建議使用
不過并不是什麼不當程式

只是一個代理伺服器程式

Easy2game2.1

使用此程式可以使用與qq聯盟網吧的伺服器進行dnf
從而得到疲累獎勵

ps:用左之後我唔知會唔會比人封或者偷ac....所以不建議使用

伺服的ip請在此查閱
同時轉自131此網址
http://bbs.131.com/thread-107159-1-1.html

使用方法

一、代理

下載   
http://www.badongo.com/file/10199937

(注意:一定要Easy2game2.1版本方可使用免費代理)

下載完之後開啟,點撃服務器設置,輸入附件得到的地址

、掛遊戲客户端,如下圖(注意路徑,有人反映找不到,自己多找找吧!D:\dnf\start,綠色的部分,是看你把遊戲裝在那里了。比如有的裝在F盤那麼就應該是F:\dnf\start,有的直接裝C盤的- -#,那你們自己慢慢找- -#)

三、進遊戲,OK了

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對