打印 上一主題 下一主題
收起左側

有咩M2exercise好介紹?

最好本野有埋例子啦,,,,,
因為我M2唔係幾得
我想操番好佢
(最好中文,英文都所謂既...)
回復

我有時經過書局睇過下m2 d練習都太易,如果你真係好唔掂先買…
或者,你問下你呀sir有無 past paper
通常都有
做past paper 頂住f.4-5 d野都唔錯…
回復 支持 反對

我有時經過書局睇過下m2 d練習都太易,如果你真係好唔掂先買…
或者,你問下你呀sir有無 past paper
通常都 ...
p445hkk20001 發表於 20-12-2010 01:44

太易係對你來講定對一般人來講= =?唔係個個都好似你咁勁架嘛....
回復 支持 反對

易過a maths past paper
但事實上m2要深過 a maths

而且因為我地第一年 d練習都未整得太好
d教科書都係剛剛出好

如果樓主唔介意英文,果d練習好d

劇我所知 m2書入邊都有好多數
又有例子,樓主可以由易入深咁做
有唔識又可以問呀sir  好過睇練習d答案
回復 支持 反對

其實我覺得教科書已經好足夠,入面d書有d深,有d淺
又有example ,又有答案, 其本上有d練習仲廢過d書(個人認為:我係書局睇到幾本練習,果d多數都係show step,同書果d無咩分別)
你夠得書果d唔夠/你認為自己唔掂先買練習做都未遲

其實我讀m1[逃....
回復 支持 反對

個問題係連底子都未打穩,做amath既pp都冇意義
買係應該要既,目的係打好基礎,重點唔係易唔易
有時唔一定係要難過amath pp先要買既
回復 支持 反對

past paper d題目都有d係易
加上past paper d題目其實出得好過練習

不過我心諗做洗書先都係一個好方法
回復 支持 反對