查看: 36104|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

6wing@fama - 456wing

作曲:DJ Galaxy|填詞:陸永|編曲:DJ Galaxy/DJ Tommy|監製:DJ Tommy

聽呢首歌之前 你未必識我
聽完 你可能會想黎識我 你會賞識我
又或者你會憎我想打擊我
不過 無論如何 我淨係想你記得我係邊個

俾支筆我寫歌詞 我寫足幾萬次
俾支咪我rap 我好寫意
我叫做S-I-X-W-I-N-G  S-I-X-W-I-N-G
SING!

ONE TWO THREE齊話聲 456嗌陸WING
今次唔明唔緊要 至緊要下次我聽得清
今次唔齊唔緊要 得你一個嗌都動聽

佢地話冇人會鐘意我 如果我太過HARD SELL自己
我就想多D人黎講我是非 好似話:要贏人先要贏自己
我話:要RAP人地 先要RAP我自己
我拍過電視 扮數學博士 教細佬認字 O個D教育電視
我拍過電影 我覺得我可以提名 如果金像獎有最佳路人丙
我拍過廣告 D觀眾睇到好鼓譟 收到好多投訴既廣告
但係講到我最叻 就係RAP 我RAP到深造 我RAP到乜都冇做
我RAP到戶口趺到雙位數 我堅持 我堅持
我RAP到 我阿媽都叻到識RAP我 佢話:

(媽咪:堅持 堅持 幾多錢一茶匙丫 你都咁大個仔啦 有乜為
     窮到日日搭地鐵偷雞用特惠)

但我堅持 我堅持 到有一日 俾地鐵罰左五百
係O個一刻我諗我終於明白 有D野我堅持再撐都冇法
我冇再堅持偷用學生飛入閘 但我堅持到呢一刻做HIP HOP

紅唔紅唔緊要 我呢刻好似
回復

THX...勁好聽!!
不過我想知佢多D啊~~你有佢資料?
回復 支持 反對

終於搵到啦-_-

搵左勁耐,首歌好好聽,d歌詞好掂 ^^
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
歌詞聽完你真係會好似佢首歌詞咁,想找佢...
回復 支持 反對

妖...點聽嫁....教下我啦
回復 支持 反對

唔該晒∼搵左好耐啦!!THX
回復 支持 反對

好正呀xd,多謝呀
回復 支持 反對

thx ~!
好好聽,搞到我都有d想玩呢類野................
回復 支持 反對

掂哂喇,,正
回復 支持 反對

勁搞笑牙佢d歌xd`
support!
回復 支持 反對