查看: 5469|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 龍年樂古天龍版活動列表及回饋意見專區

天生我材必有用,千金散盡還復來。
       天龍三在國服盛勢公測,各香港的天龍玩家亦熱切期待天龍三的更新,為了答謝各會員對天龍八部版的支持,本年將舉辦大量新活動迎合不同會員的興趣。望各會員提供寶貴意見。以下是初步計劃的活動:

(一)畫龍點睛
a) 天龍軼事漫畫比賽 (2月)
b) 天龍時裝設計比賽 (3月)
c) 人物形象比賽(3月)
d)天龍垃圾技能更改大亂彈(5月)

(二)天龍樂古記者站
a) 招聘活動 (第二期)(2月)

(三)追風攝景
a) 天龍短片制作大賽(7月)
b) 天龍攝景大賽(8月)
c) 追月連營(9月)
d) 奇趣天龍(11月)

(四)刀光劍影
a)  樂古決天下(7月中)
b)  幫會大決戰(8月)
c)  數值大比拼(12月)(提早)
d)  10大門派PK評論大行動---第一環(峨眉vs逍遙)(6月)

(五)曲高和寡
a) 技能配音大賽(4月)
b) 天龍估歌仔活動(5月)

(六)回音壁
a) 官方天龍答問大會(6月)(分期舉辦中)

(七)打撈隊
a) 打撈尋寶(10月)
b)復活節尋人活動(4月)

獎勵方面正考慮與官方傾談,希望官方能提供遊戲物品/元寶/稱號/現金獎 以鼓勵會員參與比賽。

有更多的活動????活動的細節由你策劃?????

現希望各會員就以上活動提供意見!

提供建議便能獲得樂點獎勵

獎勵如下:

a)謝謝參與+1樂點

b)很有創意+10樂點up

c)內容超凡脫俗+20樂點up

d)非常有建設性+10樂點up+1BRAVO

-------------------------------------
a+b+c+d = 總共所得獎勵

**可於諮詢
期內無限次參加

常見問題Q&A:

路人乙:你搞得哂先算 次次搞活動都勁遲公佈結果
版主:以上活動將於指定日期公佈結果,故不用擔心以往延遲公佈結果問題發生。

路人丁:天生我材必有用 可惜冇樣岩我玩
版主:現時為諮詢階段,  閣下能在本帖提供意見,活動即將由你親手策劃。

路人戊:返學時間好忙架波 暑假先搞啦
版主:本人把刀光劍影,天龍短片制作大賽,天龍攝景大賽等活動安排在暑假期間進行,因以上活動需時較長,而刀光劍影則兼顧上學一族而定在暑假。

路人己:識電腦整片整圖就話好姐 我咩都唔識得返幾多樣可以玩?
版主:活動前在本人會提供簡單的拍片方法,如閣下未對"整片/整圖"有興趣可參與其它活動,或在本帖提出    閣下的"心水活動"。

路人庚:我個ac又廢 又冇咩錢整 你個D活動得勁人可以玩 又有獎品比佢地 搞到"勁者愈勁 廢耆愈廢"
版主:閣下不用擔心,樂古為平民玩家/低級玩家提供了" 樂古決天下",玩法將以價值評級(心法,石頭,裝備?星,級數,修煉)分組比賽當中亦設有"空裝組別",最後會以技術決勝負,選出技術最強玩家。

路人辛:人地版既活動又簡單 又多樂點 天龍版做勁多野先得個十幾樂點 就算Gameone肯比獎品 最多咪比粒2石 Gameone唔會咁好死既
版主:閣下不用擔心,如Gameone不願提供獎勵,本人將積極爭取獎勵以100樂點為單位。至於挑戰性較高的活動,最高可獲1000樂點。

路人壬:有Cash? 玩nakuz活動都有錢拎 真好 不過到時點拎現金呢?
版主:現正籌劃階段,設現金獎的構思未知能否實行,要待與Gameone 商討後再公佈消息,敬請期待。

路人癸:恕小弟中文差 奇趣天龍玩咩= =?
版主:初步構思"奇趣天龍",玩法是要玩家在天龍搜索天龍中的奇人/奇物/奇事,玩家須以圖片/影片提交作品。最後由會員及版主評出最"奇"的作品。

(問題由刺客先生提供)
回復

我對所有活動既提議:
我認為活動要有顯著成效,應該提升反天龍板既人流
因為無人流再多活動都無用
我們可以透過天龍發佈有樂古這個討論區
再加上一些在天龍game中有小禮品既活動
帶動人流
回復 支持 反對

(一) b既時裝設計應該唔錯,亦令女性玩家都有興趣!!
女仔最鍾意玩時裝架啦!!

(三)追風攝景 內容均不錯
本 人 都喜歡到不同場景拍照

反而音樂方面既活動可能冇咁易玩
以上只是本人愚見

辛苦版主喇...............

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
kelvin4leung + 1 謝謝參與

查看全部評分

回復 支持 反對

不如把a)謝謝參與+1樂點改為+5樂點
可以吸引更多人參與

評分

kelvin4leung + 1 謝謝參與,本乃長期活動因此只會加1樂點 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 1# kelvin4leung

活動面廣 能迎合各種玩家
本人較喜愛比武  就比武活動發一發言
空裝比武 並不是比武技術 而是技能  空裝比武丐幫/武當勝出率甚高
只因空裝比武 丐幫技能大多直損  秒殺極為容易  武當兩輪技 配合氣盾 亦是

本人提意如果若是比武技術的話 可能考慮用用門套比武  門套防具最好有3級紅寶
這樣輸出與血量能夠平衡 戰線拉長 無法造成秒殺情況 最能體現技術與觸覺
當然前提是官方能夠配合

評分

參與人數 1樂點 +11 收起 理由
kelvin4leung + 11 謝謝參與

查看全部評分

回復 支持 反對

大部份都唔錯..係可能整片同整音樂個d 會小人d參加我覺得....
kenaa8385 發表於 16-2-2012 12:00

其實可唔可以係樂古定時搞個pk賽eg.每半月1次?..
分門派,Lv,石 去打..之後每個派唔同既LV and 石贏左既玩家.再同其他門派相同條件既人去打..咁樣呢?
之後可能係自己派每個類別贏左既有小小禮物.之後全派贏既禮物會好小小咁?

提外話..可唔可以搞到個類似徵戰區/組團刷野區呢? 咁樣樂古又可以多d人氣..而且又可以比唔同玩家識多d朋友.最緊要既係可以組到固定時間組合去刷野..唔洗成日想刷刷唔到依d情況出現..希望唔會錯版被扣分

評分

參與人數 1樂點 +11 收起 理由
kelvin4leung + 11 謝謝參與

查看全部評分

回復 支持 反對

好似幾好玩
回復 支持 反對

大部份都唔錯..係可能整片同整音樂個d 會小人d參加我覺得....

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

有樂古既比武大會就好
每星期有一次
贏左有獎品甘囖

評分

查看全部評分